Press "Enter" to skip to content

#8 Frustratie

Vanmorgen waren we als kerk weer voor het eerst bij elkaar na zoveel maanden dat ons dat niet lukte vanwegen Corona en vakanties. Maar daar ging wel wat aan vooraf en vandaag hebben we de tijd genomen om dat met elkaar te bespreken. En naast de mooie dingen die werden gedeeld en de wil om samen deze meetings / bijeenkomsten weer op te pakken klonk er ook frustratie door. Frustratie over al die tijd dat het ons niet lukte. Frustratie over het communiceren via een app. Frustratie over… ja, vul zelf maar in.

Thuis gekomen bedacht ik mij dat wij niet de enige zijn met frustraties. Ook Jezus was soms gefrustreed, en als ik een langere podcast zou maken zou ik ook Paulus, Petrus en nog vele andere kunnen aanhalen. Frustratie is zo menselijk. En alles wat menselijk is komt ook voorbij in het kerkleven.

Link naar de podcast: https://anchor.fm/kerkleven/episodes/Frustratie-eismmc

Het boek dat ik noem in de podcast is ‘The Shack’ van William P. Young. De Nederlandse uitgave is ‘De Uitnodiging’ van W. Paul Young.

Comments are closed.